eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A közpénzből folyó kampányolás leállítását követeli a Fidesz

A Fidesz felszólítja a kormányfőt, a minisztereket, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és a Magyar Nemzeti Bank vezetőit, hogy állítsák le a közpénzből folytatott pártkampányt.

Az ellenzéki párt operatív igazgatója azt mondta: a kabinet most is közpénzből kampányol, egyik intézménye az NFÜ pedig több mint 100 millió forintot fordít propagandára.

Nyitrai Zsolt úgy fogalmazott: a közelmúltban a Fidesz tudomására jutott az is, hogy a jegybank közvélemény-kutatások megrendeléséről döntött, amelyre - szerinte - szintén közpénzt fordítanak.

Az ellenzéki politikus emlékeztetett arra: pártja közelmúltban ötpontos javaslatot tett a rövid és olcsó európai parlamenti választási kampány érdekében, arról azonban nem sikerült megállapodni a többi parlamenti párttal.

Közben az MSZP Vadai Ágnes, az MSZP országos elnökségének tagja arról beszélt: a szocialisták mindent megtesznek azért, hogy megóvják az embereket a Fidesz "cinikus és erőszakos" programjától és szövetségesétől, a Jobbiktól.

"Mi erősek vagyunk és küzdeni fogunk azért, hogy a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka ezzel a programmal soha ne kormányozhasson Magyarországon" - mondta a szocialista politikus.

Korábban Orbán Viktor kétharmados választási győzelmet jósolt a Fidesznek, és közölte: élni fognak ezzel a hatalommal.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×