eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Újabb ügyben gyanúsították meg Kolompár Orbánt

Gyanúsítottként hallgatták ki Kolompár Orbánt, az Országos Cigány Önkormányzat elnökét jogosulatlan gazdasági előny megszerzése, valamint az Európai Közösség pénzügyi érdekeinek megsértése miatt kedden - közölte Szabó Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség főügyész-helyettese.

A Vám és Pénzügyőrség Dél-alföldi Nyomozó Hivatala folytat vizsgálatot - ügyészségi felügyelet mellett - az ügyben - mondta a főügyész-helyettes. Szabó Ferenc hozzátette: a gyanúsítottként kihallgatott Kolompár Orbán nem tett vallomást és panaszt jelentett be a gyanúsítás ellen.

Egy másik ügyben Kolompár Orbán ellen 2008 decemberében jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntette miatt vádat emelt a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség. A vád szerint a Kiskunmajsai Cigány Érdekképviseleti Szervezet - amelynek szintén elnöke - valótlan számlákkal igazolt egy pályázaton nyert, 13 millió forint vissza nem térítendő támogatásból lehívott 7,2 millió forintot.

Címlapról ajánljuk

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×