eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Kettészakadt az MSZP elnöksége: Bokrost vagy Takácsot jelöljék?

Az MSZP országos elnöksége szombat reggel ülésezik, hogy megvitassa a jelenlegi politikai helyzetet - tudta meg az MTI pénteken.

Az elnökségen belül két tábor alakult ki: az egyik támogatná Bokros Lajos miniszterelnökségét, a másik kitartana Takács János jelölése mellett, és ha ez nem működik, akkor inkább az előre hozott választások mellett tenné le a voksát. Az MTI-nek név nélkül többen úgy nyilatkoztak, meg kell emészteni azt, hogy az SZDSZ Bokros Lajost javasolta jelöltnek.

Az MTI kereste, de nem tudta elérni a külföldön tartózkodó Bokros Lajost, aki az MDF európai parlamenti listavezetőjeként szombaton részt vesz és beszédet mond a párt kampánynyitóján.

Az MSZP péntek délutáni elnökségi ülése után Bárándy Gergely közölte: nem értik, de tudomásul veszik az SZDSZ döntését. Elmondta: a szocialista párt a következő napokban javaslatot tesz a további teendőkre.

Az MSZP és az SZDSZ kora délutáni egyeztetése után Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke azt mondta, a szabad demokraták számára három miniszterelnök-jelölt volt elfogadható: Surányi György, Békesi László és Bokros Lajos. Mára világossá vált, hogy az első kettő jelölt nemet mondott a felkérésre, ezért az SZDSZ azt javasolta: az MSZP fontolja meg Bokros Lajos jelölését - tette hozzá.

Az MSZP elnöksége délelőtt is ülésezett, ezen a megbeszélésen fogadták el a miniszterelnök javaslatát arról, hogy Takács János, az Electrolux Lehel vezérigazgatója legyen az új kormányfőjelölt - értesült korábban az MTI.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×