eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Több mint százezer külföldi szavazhat a júniusi magyarországi EP-választáson

júniusi Európai Parlament-i választáson 106 ezer külföldi szavazhat Magyarországon. Az érintetteket az Országos Választási Iroda tájékoztatta arról, hogy április 30-ig kérhetik a névjegyzékbe vételüket..

A Magyarországon lakóhellyel rendelkező európai uniós állampolgárokat március 1-ig kellett tájékoztatnia az OVI-nak arról, hogy választójogukat hazájuk helyett Magyarországon is gyakorolhatják a várhatóan június 7-én tartandó EP-választáson. (Az államfő még nem írta ki a választás időpontját, ám az EU által megadott négy nap közül - az eddigi magyar gyakorlatnak megfelelően - várhatóan június 7-én, vasárnap lesz a szavazás.)

Rytkó Emília, az OVI vezetője elmondta, az érintettek közül 105 ezren először kérhetik a névjegyzékbe vételüket, továbbá 1200-an vannak azok, akik már az öt évvel ezelőtti EP-választáson is a névjegyzékben szerepeltek.

A 106 ezer külföldi április 30-ig kérheti a névjegyzékbe vételét Magyarországon a helyi választási irodák (a jegyzők) vezetőitől. A névjegyzékbe vett uniós állampolgárok adatait a jegyzőknek május 10-ig kell az OVI-hoz eljuttatnia.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×