eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Nem gyújtogatás okozta az újabb tatárszentgyörgyi tüzet - képek

Kizárható az eddigi vizsgálatok alapján, hogy gyújtogatás történt szombat este Tatárszentgyörgyön - közölte a a Pest megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője. A Molotov-koktélos támadás lehetőségét alaptalannak nevezte a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója is.

Az eddigi vizsgálatok alapján kizárható a gyújtogatás az újabb tatárszentgyörgyi tűzesettel összefüggésben, amely a hétfői kettős gyilkosság helyszínének szomszédságában történt - mondta a Pest megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője.

Zoltán Ferenc hozzátette: a lángok a ház konyhájában csaptak fel, a tűz okát még vizsgálják.

Alaptalannak nevezte az esetleges Molotov-koktélos támadás lehetőségét a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója is. Papp Péter elmondta: ettől függetlenül továbbra is megerősített rendőri jelenlétet tartanak a településen.

A Pest megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az InfoRádiónak elmondta: a tűzeset helyszínére kiérkező szakemberek kizárták, hogy a hétfői és a mostani tűzeset között összefüggés lenne. A tűzvizsgálók megállapították, hogy vagy égve maradt cigaretta, vagy bekapcsolva hagyott elektromos fűtőtest miatt keletkezhetett a tűz - hangsúlyozta Beluzsárné Belicza Andrea, hozzátéve: az ajtók és az ablakok is zárva voltak, így az idegenkezűség egyértelműen kizárható. A házba nem ment be senki, így nem dobtak be semmit - mondta a szóvivő.

Korábban Magyarországi Cigányszervezetek Fórumának Pest megyei elnöke arról beszélt: ismeretlenek Molotov-koktélt dobtak a házra, majd egy szürke terepjáróval elmenekültek. A támadást a virrasztásra érkező rokonok észlelték. Raffael Gyula arról hozáátette: megtalálták a helyszínen a Molotov-koktél darabjait.

Közlése szerint a lakásban nem tartózkodott senki, mert a hétfői kettős gyilkosság után a család félt. A két felnőtt és a három gyermek ideiglenesen rokonokhoz költözött Budapestre.

Hétfőre virradóra eddig tisztázatlan körülmények között, feltehetően Molotov-koktéltól gyulladt ki a tatárszentgyörgyi cigánytelep szélén az utca utolsó háza.

A tűz elől menekülőkre rálőttek, aminek következtében egy kisfiú és édesapja vesztette életét, két gyermek pedig megsebesült.

A hétfőn és a most kigyulladt tatárszentgyörgyi ház között 50-60 méteres távolság van.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×