eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Már nemcsak lőszerek, hanem régészeti leletek is előkerültek Zuglóban

Budapesten népvándorlás korabeli temetőt találtak a XIV. kerületi Bosnyák tér mögött területen. A december 3-án kezdődött régészeti feltárásokon úgynevezett szondázással mérték fel a terepet.

A régészek egyelőre nem közelíthetik meg a lelőhelyet, amíg a tűzszerészek ott dolgoznak, de a temetkezési módból annyi már kiderült, hogy szarmata sírról lehet szó.

Horváth László, a régészeti feltárások vezetője elmondta: a kutatás csak a tűzszerészek elvonulása után kezdődhet meg.

A területen eddig 800 kilogrammnyi, 202 darab, különböző nagyságú tüzérségi és gyalogsági lőszert találtak és semmisítettek meg a Magyar Honvédség tűzszerészei. A Bosnyák térnek új arculatot adó bevásárló- és szórakoztató központ építése 2009 tavaszán indul és előreláthatóan 2010 végéig tart.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×