eur:
388.44
usd:
360.9
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

A hideg beköszöntével nő a mentőkhöz érkező segélyhívások száma

Az első fagyok beköszöntével általában megnő az Országos Mentőszolgálathoz érkező segélyhívások száma - mondta a szolgálat szóvivője. Győrfi Pál nem erősítette meg az InfoRádió értesülését, miszerint már halálos áldozata is lenne a fagynak. Mint mondta: a mentők nehezen tudják megállapítani, hogy egy kihűlt ember mi miatt halt meg.

Többször riasztják hajléktalanokhoz az Országos Mentőszolgálat munkatársait a hideg és a fagyok beköszöntével - közölte az InfoRádióval Győrfi Pál. A szolgálat szóvivője kifejtette: sok esetben lehűlt, eszméletlen állapotban lévő emberhez hívnak mentőt, míg akad, hogy szociális segítségre lenne szükség, ám ez már a Menhely Alapítvány feladata.

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője nem tudta megerősíteni az InfoRádió értesülését, miszerint már halálos áldozata is lenne a fagynak. Győrfi Pál kiemelte: nem mindig tudják megállapítani, hogy pontosan mi okozta egy hajléktalan halálát, hiszen elképzelhető, hogy az éjszaka során megfagyott, és az is, hogy szívinfarktus okozta a halálát, és mire megtalálják, már a teste is kihűlt.

Hozzátette: a téli időszakban különösen veszélyeztetett hajléktalanok ellátása érdekében a mentőszolgálat szoros kapcsolatot tart a Menhely Alapítvánnyal.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai kilátásokat illeti, kitarthat a tegnapi optimizmus az előjelek szerint, a vezető európai részvényindexek kisebb emelkedéssel indíthatják a napot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×