eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Lengyel Zoltán menti meg az MDF-frakciót

Az MDF-nek sikerült biztosítani a frakció megmaradásához szükséges létszámot. Az erről szóló bejelentést a házelnök a parlamenti ülés kezdetekor hétfőn megteszi - közölte Csapody Miklós, a párt országgyűlési képviselője.

Az MDF-nek az elmúlt napokban sikerült biztosítani a frakció fennmaradásához szükséges létszámot, azaz meglesz a tizedik tag a képviselőcsoportban - mondta Csapody Miklós. Hozzátette, ezt hivatalosan Szili Katalin házelnök, a parlament mai ülésének kezdetén, várhatóan 13 órakor jelenti be.

Az InfoRádió úgy tudja, Lengyel Zoltán korábbi fideszes, jelenleg független képviselő, a Független Kisgazda-, Nemzeti Egységpárt  elnökségi tagja csatlakozik a MDF-frakcióhoz. Az értesülést megerősítette Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője is, miután megállapodást írt alá a politikussal, valamint Atyánszky Györggyel, a Független Kisgazda-, Nemzeti Egységpárt főtitkárával.

A közlés szerint "a két párt taktikai megállapodást kötött", amelyet egyrészt a parlamenti kényszer szült: a megállapodással az MDF továbbra is önálló frakcióval rendelkezik, míg Lengyel Zoltán szabad mandátummal tagja lesz egy frakciónak, így hatékonyabban tudja képviselni az FKNP politikáját.

Emellett a két párt úgy ítéli meg, hogy a nemzet érdekében összefogásra van szükség, mivel a jelenlegi világgazdasági válság komoly fenyegetést jelent Magyarország számára is, és ebben a helyzetben a parlamentben továbbra is szükséges, hogy a konzervatív erőknek hangsúlyos képviseletük legyen - áll a közleményben.

Az MDF országgyűlési képviselőcsoportját azért fenyegette a megszűnés, mert pénteken Vas János kilépésével a frakció létszáma a házszabályban meghatározott tíz fő alá csökkent. Nem sokkal korábban a képviselőcsoport Almássy Kornélt kizárta soraiból.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×