eur:
389.25
usd:
362.66
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Fidesz-KDNP: a kormány ne csökkentse a gázár támogatására szánt pénzt!

A kormány ne csökkentse jövőre a gázár támogatására szánt keretet - szólította fel a kabinetet a Fidesz-KDNP frakciószövetség nevében Soltész Miklós hétfőn Budapesten.

A költségvetési tervek szerint a kormány az idei 81 milliárd forintról 66 milliárdra akarja csökkenteni az e célra szolgáló pénzt 2009-ben - közölte a frakciószövetség népjóléti kabinetjének vezetője sajtótájékoztatón. Hozzátette: azt várják a kormánytól, hogy legalább az idei szinten maradjon a gáz- és távhő kompenzációs kerete.

A politikus azt feltételezi, hogy a támogatás folyamatos csökkentése várhatóan az ezt követő években sem áll meg.

Soltész Miklós elmondta, hogy 2006-ban gáz és távhő kompenzációra 208 milliárd forintot biztosított a költségvetés, s az összeg 2007-ben már 110 milliárd forintra csökkent.

A politikus szerint a támogatás folyamatos csökkentése azt jelenti, hogy míg korábban a középosztályba tartozó családok estek ki a támogatásból, addig ma már a legszegényebbek is. "A családok elviselni ezt már nem tudják" - szögezte le.

A politikus azt mondta, hogy a kormány az idén már négy alkalommal emelte a gáz árát, ami azt jelenti, hogy egy átlagos magyar család - amely nem kap támogatást - havi négyezer forinttal, egy év alatt pedig csaknem 50 ezer forinttal fizet többet a gázszolgáltatásért.

Ezért egyértelműen senki és semmi más nem felelős, mint Gyurcsány Ferenc és az a szocialista politika, aki és amely 2005-ben megegyezett a nagy gázszolgáltatókkal, hogy 2006 elején nem emelik a gáz árát, csak a választások után. Ennek az árát fizetjük meg nagyrészt most, ebben az időszakban - fogalmazott Soltész Miklós, leszögezve, hogy a mai helyzetre csak egy megoldás van, az előrehozott választások megtartása.

Nyitott kapuk

Soltész Miklós nyitott kapukat dönget, mert az MSZP-frakció is arra kérte a kormányt, hogy gondolja újra a gázár-támogatásra szánt keret nagyságát - reagált az InfoRádió megkeresésére Szanyi Tibor szocialista országgyűlési képviselő.

A kormánypárti politikus azt valószínűsítette, hogy mégsem lesz kevesebb a pénz a kompenzációra, viszont növekedés sem lesz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×