eur:
389.33
usd:
361.51
bux:
68403.17
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Gyurcsány Ferenc: szükség van adó- és járulékcsökkentésre

Adó- és járulékcsökkentésre szükség van, de azt nem lehet az állam működőképességének a rovására, a szociális és jóléti biztonság kárára megtenni - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök csütörtökön Balatonfüreden, az adóhivatali dolgozók országos konferenciáján.

Kompromisszumot kell kötni, és az adórendszeren kívül "egy sor más elemmel kell segíteni a gazdasági növekedés gyorsítását" - tette hozzá a miniszterelnök. Hangsúlyozta: "igazi tartalékunk a magyar gazdaságnak abban a húsz százalékában van, amely nem vesz részt a közteherviselésben".

Gyurcsány Ferenc szerint tíz százalékpontnyi fekete gazdaság köztehertartalma már több mint ezer milliárd forint, ami "pont az az ezer milliárd, amit keresünk".

Az adócsökkentés első évének fedezetét megteremtjük, ott nem számolunk azzal, hogy a korábbinál nagyobb fehéredés lesz" - jelentette ki a kormányfő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ugrik az OTP!

Ugrik az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában óvatos emelkedést láthatunk. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén kiváló hangulatban indult a kereskedés, az OTP már több mint 1 százalékos pluszban van.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×