eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Megoldásokkal nem szolgál a kormány munkaprogramja

Szeptember 10-ig kell a minisztereknek javaslatokat tenniük a kormány középtávú munkaprogramjának részleteire - mondta Kiss Péter, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter a kormányülés után.

A kormány szerdai ülésén támogatásáról biztosította a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök múlt héten megjelent Megegyezés című írásában foglaltakat, majd elfogadta a középtávú munkaprogramot. Ám ez a program még nem szolgál megoldásokkal, csupán 9 fejezetre osztva tematizálja a problémákat, és célokat határoz meg.

A részletekre szeptember 10-éig kell a tárcavezetőknek javaslatot tenniük - mondta Kiss Péter, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter a kormányülést követően. "Ez az összefoglaló feladatokat ad a tárcáknak. Azt várjuk a miniszterektől, hogy viszonylag rövid idő alatt, jövő hét szerdáig mutassák be, hogy az adott kérdésekben mi a megoldáshoz vezető út, azaz, adják meg a forgatókönyvet" - hangsúlyozta a kancelláriaminiszter.

A program céljai között szerepel például, a közteherviselés átalakítása - vagyis, hogy többen fizessenek kevesebbet -, illetve az adó mértékének 35-37 százalékos sávba irányítása. Emellett szó esett benne a kis- és középvállalatok támogatására szolgáló kockázati tőkeprogram indításáról, a felsőoktatási hallgatóknak egy évre fizetés helyett nyújtható adó- és járulékmentes ösztöndíjról, illetve a 90., 95. és 100. életévüket betöltő nyugdíjasok jubileumi támogatásáról.

A tájékoztatón természetesen a miniszterelnök-csere is szóba került, ám ez Kiss Péter szerint nincs napirenden. "Ezt a programot Gyurcsány Ferenc miniszterelnökségével indítottuk útra, és ha érvényre akarjuk juttatni, akkor furcsa volna azt mondani, hogy annak, akinek a nevéhez kötődik, azt mondjuk: viszontlátásra. Ez politikai értelemben nem klappol" - vélekedett Kiss Péter

Budai Bernadett kormányszóvivő beszámolt arról is, hogy a kormány döntött a miskolci villamosfejlesztési terv támogatásáról, így ez a nagyprojekt rövid időn belül az Európai Bizottság elé kerülhet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×