eur:
387.36
usd:
356.44
bux:
68160.47
2024. május 17. péntek Paszkál

Rendkívüli MÁV Cargo-közgyűlés a hulladékáron eladott kocsik miatt

Rendkívüli közgyűlést hívott össze a MÁV vezérigazgatója, miután kiderült, hogy büntetőeljárás indult a MÁV Cargo Zrt. vezetője ellen. A kedd délutáni közgyűlés valószínűleg új vezetőt nevez ki - mondta az InfoRádiónak Sigulinszki Tibor szóvivő.

Kétezer, még futásképes vasúti kocsit adott el alacsony áron, fémhulladékként három férfi. A gyanúsítottak között van a MÁV Cargo Zrt. vezetője is.

A rendőrség hűtlen kezelés miatt nyomozást indított. Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője szerint az okozott kár több mint egymilliárd forint.

A hatóságoknak 2007. május 14-én egy országgyűlési képviselő jelezte, hogy tudomása van arról, feltehetően törvénysértő módon adtak el 2000, a MÁV Cargo Zrt. tulajdonában lévő vasúti kocsit. Ezután indult eljárás, amelynek keretében több tanút, szakértőt is meghallgattak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×