eur:
389.48
usd:
361.84
bux:
68642.7
2024. május 7. kedd Gizella

Több ezer tanár retteg az elbocsátástól

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke szerint várhatóan több ezer pedagógus státusza szűnik meg az idei tanévben. Kerpen Gábor az InfoRádióban a Központi Statisztikai Hivatal becsléseire hivatkozva azt is közölte: végleges adatok csak a hónap közepén várhatók.

Az érdekképviseleti vezető úgy vélte: a munkáltatók arra késztetik a tanárokat, hogy a teljes foglalkoztatás helyett a részmunkaidős munkát vállaljanak.

Kerpen Gábor a tervezett változtatások közül kifogásolta a nem szakrendszerű oktatás bevezetését az ötödik osztályokban, mert az szerinte nem minden tanulónak előnyös.

Hozzátette: az intézményi összevonásokról valószínűleg októberben készül el az első összesítés.

Korábban az oktatási tárca azt közölte: az új tanévben nem lép életbe olyan intézkedés, amely alapvetően érintené az iskolák életét, a Fidesz ezzel ellentétben úgy vélte: folytatódik a forráskivonás a közoktatásban, és újabb pedagógus elbocsátások várhatók.

Címlapról ajánljuk
A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete addig nem kezdeményez újabb tárgyalást, amíg az államtitkárság nem áll elő konkrét javaslattal és ígérettel a felsőoktatásban dolgozók bérhelyzetének rendezését illetően – mondta az InfoRádióban Gregor Anikó szakszervezeti titkár. Arról is beszélt, hogy készek lennének segíteni a minisztériumnak abban, hogy találjanak forrásokat a költségvetésben a követelések teljesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×