eur:
388.51
usd:
360.88
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Az ÁSZ továbbra is elégedetlen

Az Állami Számvevőszék elnöke szerint pénzügyi és költségvetés-technikai szempontból korrekt a kormány tavalyi költségvetési beszámolója, ám a dokumentum is bizonyítja, hogy változatlanul indokolt a közpénzügyi szabályozás megújítása.

Kovács Árpád, a számvevőszék elnöke mintegy fél év után állt a nyilvánosság elé, és őszi első sajtótájékoztatóján elmondta: a zárszámadás tartalmi tényszerűsége mellett a dokumentumban visszatérő és tipikus hiányosságok vannak.

Kovács Árpád és munkatársai jelentős kritikával illeték a metróberuházást. Az ÁSZ elnöke elmondta: a 4-es metró építése során az elmúlt évben 54 olyan kifizetés történt, amelyeket utalvány nélkül indítottak el. A számlák együttes összege 2,3 milliárd forintot tett ki.

Az Állami Privatizációs Vagyonkezelő Rt. tevékenységének lezárását is számvevői kritika illette. Kovács Árpád azt hangsúlyozta, hogy nagyon "hézagosan" oldották meg az ÁPV tevékenységének lezárását, ami miatt nehezen áttekinthető az egyes állami vagyonelemek átadása.

Az elhangzottak megvitatására egyébként az állampolgároknak is lehetősége nyílik - mondta az Állami Számvevőszék elnöke, ugyanis kedden délután 3 órakor internetes elnöki fogadóóra lesz a www.asz.hu weboldalon, ahol Kovács Árpád személyesen válaszol a beérkező kérdésekre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×