eur:
389.75
usd:
364.33
bux:
68107.67
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Új BKV-menetrendet hoz a tanévkezdés

A jövő héttől sűrűbben járnak a BKV járatok. Jelentősen csökken majd a várakozási idő a metróvonalakon és a főbb villamos- és buszjáratok vonalain - mondta az InfoRádiónak BKV Zrt. szóvivője.

A nyári szünet végétől, a jövő héttől a mostaninál sűrűbben közlekednek a BKV járatai - tájékoztatta az InfoRádiót a BKV Zrt. szóvivője.

A 4-6-os villamosok vonalán a tanítási időszakban 32 helyett csúcsidőben 38 szerelvény jár majd, a kisföldalattik követési ideje pedig 100 másodpercre csökken - közölte Kiricsi Karola.

A 7-es buszcsalád már augusztus végétől gyakrabban jár, 38 kocsi helyett 44 közlekedik a vonalon - fűzte hozzá a szóvivő.

Augusztus 21-én a járatok 33 százalékának számozása és menetrendje változott, szeptember 6-tól azonban újabb módosítások lesznek: többek között meghosszabbodik a 4-6-os villamosok üzemideje - 0 óra 30 percig járnak - majd - mondta Kiricsi Karola.

A metrószerelvények üzemideje is meghosszabbodik a jövő szombattól, és összehangoltan közlekednek majd: a három vonal utolsó vonatai bevárják egymást a Deák Ferenc téren. Ráadásul a felszíni járatokat is a metrók közlekedéséhez igazítják - magyarázta a szóvivő.

Szeptember elsejétől a megállókban is tájékoztatást kaphatnak majd az utasok a menetrendek várható változásairól: a főbb csomópontokban háromszázan segítik majd az érdeklődőket - fűzte hozzá Kiricsi Karola.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×