eur:
389.31
usd:
363.72
bux:
68259.02
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Előbb érkezik a családi pótlék

Az iskolakezdés miatt a szokásosnál egy héttel korábban, már csütörtökön elkezdi a családi pótlék kifizetését a Magyar Államkincstár - jelentette be a kormányszóvivő.

Budai Bernadett internetes tájékoztatóján azt mondta: aki bankszámlára kapja az ellátást, legkésőbb hétfőn eljut a családi pótlék, akik postán kapják a pénzt, azok számára kedden kezdi a kézbesítést a Magyar Posta.

Hangsúlyozta: a kormány az intézkedéssel a tanévkezdéssel járó anyagi megterheléseket akarja enyhíteni. A szóvivő arról is beszélt, hogy szeptembertől egyszerűsödnek a családi pótlékra való jogosultság igazolásának szabályai a 16 évesnél idősebb diákok esetében. Mint mondta: a jövőben az államkincstár az érintett fiatalok adatait közvetlenül az Oktatási Hivataltól szerzi be, így külön igazolásra nem lesz szükség.

Hangsúlyozta: akinél nem egyeznek az adatok, annak szeptember 15-dikéig egy nyomtatványt küldenek; ha ezt kitöltve a hónap vége előtt visszaküldik a kincstárnak, akkor a család továbbra is automatikusan megkapja az ellátást.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×