eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Újabb feketelista az interneten

Újabb feketelista került fel az internetre. A panaszfal.hu fogyasztóvédelmi portál adatbázisa a vásárlókat megkárosító webáruházak nevét tartalmazza - mondta az InfoRádióban a honlap főszerkesztője.

Nagy rizikót vállal az, aki az interneten keresztül szerez be egy terméket, azt ugyanis nem foghatja a kezébe, nem nézheti meg közelről, mindössze egy fotót lát róla, valamint egy ismertetőt.

Épp ezért a törvény különleges jogokat biztosít a neten vásárlóknak, az egyik ilyen, hogy a világhálón kötött szerződéstől indoklás nélkül, nyolc napon belül elállhat a vevő - mondta az InfoRádióban Siklósi Máté, a fogyasztóvédelmi portál főszerkesztője.

Fontos, hogy a webáruháznak a bruttó, azaz az áfával növelt árat kell megadnia a termékeknél. Ha fel is tünteti a nettó árat, annak jelölése nem lehet nagyobb, feltűnőbb, mint a bruttó összeg.

Az internetes értékesítőknek emellett további adatokat is közölniük kell, a többi mellett a cég adó- és számlaszámát, az üzletvezető nevét, telefonszámát, e-mail címét és postacímét is - közölte Siklósi Máté.

A panaszfal.hu rendszeresen közli azon cégek nevét, amelyek megsértik a vonatkozó szabályokat.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×