eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

KDNP: lakóházakat veszélyeztet a metróépítés

A 4-es metró építése során az engedély nélkül fúrt 17 méteres alagút miatt veszélybe kerültek Újbuda egyes épületei, ráadásul a törvénytelen építkezésre nem érvényes a kivitelező által kötött biztosítás - mondta a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője.

Rétvári Bence azt állítja: olyan munkák folynak az újbudaiak lakásai alatt, amelyeket építésbiztonsági szempontból nem vizsgált meg előzetesen a szakhatóság.

Az országgyűlési képviselő hozzátette: mindezzel a helyi lakók kockáztatnak a legtöbbet, mert ha egy esetleges kárt a biztosító összefüggésbe tud hozni az illegális építkezéssel, akkor nem fizet a károsultnak. Mint mondta, ugyanez vonatkozik a Szent Gellért téren dolgozó munkásokra, gépekre is.

Rétvári közölte azt is: ha a 4-es metró fúrópajzsai elhagyják Budát, akkor a kitermelt földet a Szent Gellért térről teherautókkal szállítják el. Ennek következményei a forgalom, az utak állapota, a talaj rezgése, illetve a levegő szennyezettsége szempontjából súlyosak lehetnek.

A politikus gyelőre nem tud olyan kárról, amelyek a 17 méteres, engedély nélkül fúrt alagút miatt keletkeztek, de mint mondta, a korábbi szakaszok építése nem volt problémamentes.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság a napokban állapította meg, hogy a kivitelező BAMCO Kkt. olyan területeken is fúrást végzett, amelyre nem volt engedélye. Az NKH államigazgatási eljárás keretében vizsgálja az ügyet.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×