eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Gyurcsány: Az új program az eddigi egyenes folytatása

A kormány folytatja azt a programot, ami 2007 ősze óta a kabinet politizálásának középpontjában szerepel - mondta Gyurcsány Ferenc arra a kérdésre válaszolva, mit tartalmaz gazdaságélénkítő javaslata, ami szerdán a Népszabadság fizetett mellékleteként jelenik meg.

A miniszterelnök elmondta: kedden az MSZP-frakció ülésén fejezik be azt a konzultációsorozatot a frakcióban és a kormányban, amit az elmúlt hónapokban folytattak. Gyurcsány Ferenc hozzátette: szerdán hozzák nyilvánosságra azt a programot, ami a következő évekről szól, és ami szavai szerint lényegesen több, mint pusztán adóprogram.

A miniszterelnök szerint a program folytatja, ami 2007 ősze óta a kormány politizálásának középpontjában szerepel. Kiemelte, hogy az adócsökkentést, az adóegyszerűsítést, az adóalapok szélesítését, és az adóbeszedés szigorítását egyszerre kell megvalósítani.

Nem elég csak adóról beszélni, mellé kell tenni a szociális rendszer átalakítását, az oktatás megújítását is - jelentette ki.

Gyurcsány Ferenc közölte: a program elkészítésekor sokak véleményét figyelembe vették, és nem csak az SZDSZ-ét, hanem más párt álláspontját is.

Kóka János, az SZDSZ parlamenti frakcióvezetője szombaton azt mondta: csak akkor lehet komolyan venni a kormány gazdasági programját, ha abban a következő három évre legalább ezermilliárd forintos adó- és ugyanekkora mértékű állami kiadáscsökkentés szerepel.

A politikus beszélt arról is, hogy gátat kell szabni az infláció növekedésének, ezért nem támogatják az általános forgalmi adó kulcsának növelését.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×