eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Borhamisítókat fogtak Soltvadkerten

Két embert elfogtak, 36 ezer liter cukorcefrét pedig lefoglaltak hétfőn este a Vám- és Pénzügyőrség munkatársai Soltvadkerten, egy borpalackozással foglalkozó üzemnél.

A szervezet szóvivője az InfoRádióban elmondta: a hamisítókat egy magyar tartálykamionnál, a cukorcefre lefejtése közben érték tetten.

Sipos Jenő közölte: az akció után átvizsgálták azt a Kecskeméthez közeli tanyát is, ahol a cukorcefrét előállították. Az udvaron két 30 ezer literes földalatti tartályt találtak, amelyekből az egyikben még maradt háromezer liter szeszes folyadék.

A tanya egyik épületében csaknem tíz tonna szerb kristálycukorra, tízezer liter borseprőre, valamint a borhamisításhoz szükséges egyéb anyagokra bukkantak.

A Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője azt mondta: a csaknem 40 ezer liter alkoholos folyadék után a várható jövedéki bírság összege elérheti a 100 millió forintot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül
tudósítónktól

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 09:47
×
×
×
×