eur:
400.84
usd:
368.04
bux:
0
2024. október 15. kedd Teréz

Rövidülnek a kórházak várólistái

Rövidül a várakozási idő a gerincsebészeti beavatkozások, valamint a térd- vagy csípőprotézis-műtétek esetében. A kórházak ugyanis túlléphetik az államilag meghatározott ellátási keretszámot - igaz, csak augusztusban és szeptemberben.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főosztályvezetője az InfoRádiónak elmondta: a kormány úgy döntött, hogy egyszeri jelleggel augusztusban és szeptemberben több műtéti lehetőséget biztosít a kórházaknak.

Kiss Zsolt hangsúlyozta: a cél az, hogy csökkenjenek a főleg a gerincsebészeteken, valamint a térd- és csípőprotézis műtéteknél kialakult hosszú várólisták.

A főosztályvezető elmondta: a kórházaknak 3,8 milliárd értékű többletteljesítményét finanszíroznak a műtétekre, vagyis az intézmények túlléphetik az államilag meghatározott műtéti keretszámot.

Hozzátette: nem határozták meg központilag, hogy a kórházak kizárólag ilyen típusú műtéteket végezhetnek el, ez az intézmények saját döntési kompetenciájába tartozik.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
Mi várható ma a tőzsdéken?

Mi várható ma a tőzsdéken?

Tegnap Amerikában történelmi csúcsokat láthattunk a tőzsdén, a Dow Jones és az S&P 500 részvényindexek mellett az Nvidia részvényei is történelmi csúcsra emelkedtek, melynek hatására emelkednek a chipgyártók ma reggel Ázsiában, ahol az emelkedést a japán Nikkei vezeti. Európában is jó hangulatban indulhat majd a kereskedés. Gazdasági események szempontjából a reggeli magyar építőipari adatokra, illetve az uniós ipari adatokra lesz érdemes figyelnünk ma, délután pedig az USA-ban a költségvetési egyenleg publikálása hozhat mozgást a piacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×