eur:
400.46
usd:
367.41
bux:
74502.53
2024. október 15. kedd Teréz

Elődöntőben a magyar vízilabda-válogatott - a nap legfontosabb hírei

Veretlenül jutott az elődöntőbe a magyar férfi vízilabda-válogatott a pekingi olimpián. Kemény Dénes csapata az utolsó csoportmérkőzésén 12-3-ra győzött Kanada ellen. A magyar válogatott pénteken, a Horvátország-Montenegró mérkőzés győztesével játszik a döntőbe jutásért.

Megkezdődtek kajak-kenuban is a versenyek; az első napon minden magyar hajó továbbjutott. Az atléta Kiss Dániel 110 méter gáton bejutott a 32-es középdöntőbe, a kalapácsvető Orbán Éva kiesett. Szabó Zita a 38. helyen ért célba a triatlonversenyben, Berecz Zsombor pedig a 30. helyen zárta a Laser hajóosztály vitorlásversenyét a pekingi olimpián. A pekingi olimpián új világcsúccsal nyert rúdugrásban a címvédő Jelena Iszinbajeva; az orosz atléta 505 centiméterrel győzött. 800 méteres síkfutásban a világranglista-vezető kenyai Pamela Jelimo szerzett aranyérmet, a férfiaknál a 400 gátat az amerikai Angelo Taylor, míg a 3000 méteres akadályfutást a világbajnok kenyai Birmin Kiprop Kipruto nyerte.

Katasztrófahelyzetre és esetleges atrocitásokra is felkészültek az augusztus 20-ai állami ünnepség szervezői

Minden eshetőségre, így katasztrófahelyzetre és esetleges atrocitásokra is felkészültek az augusztus 20-ai állami ünnepség szervezői - mondta a rendezvény lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője. Juhász Gábor, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkára azután beszélt erről, hogy a Miniszterelnöki Hivatalban tájékoztatta az érintett kerületek polgármestereit a biztonsági intézkedésekről. A rendezvényeken a rendőrök mellett 700 biztonsági őr, 102 tűzoltó, a mentőszolgálat pedig 50 járművel áll majd készenlétben, a BKV délután 5 órától sűrűbben közlekedteti a metrókat, és a villamosokat, a tűzijáték után pedig több, a területet érintő járat éjfélig közlekedik.

Már 27 város jelezte, hogy befogadná a gumigyárat

Eddig 27 magyarországi polgármester jelezte, hogy települése befogadná az Apollo Tyres korábban Gyöngyösre tervezett gumigyárát. Az érintettek ezt közös nyilatkozatban is megerősítették - közölte a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium. Bajnai Gordon, a tárca vezetője szerint a gazdasági növekedés és a foglalkoztatási helyzet javítása érdekében kiemelten fontos, hogy Magyarország továbbra is vonzó befektetési célpont maradjon, a települések pedig felkészültek legyenek a hazai és nemzetközi beruházások fogadására. Az Apollo Tyres a múlt héten jelentette be, hogy Gyöngyös helyett más helyszínt keres 200 millió eurós beruházásának Magyarországon vagy más európai országban, miután a Heves megyei városban népszavazást kezdeményezett a helyi Fidesz a gyárépítés ügyében. A beruházás 900 új munkahelyet teremtene.

Sikeres volt az idei Sziget

Sikeresnek tartja az idei Sziget fesztivált a rendezvény főszervezője. Gerendai Károly az InfoRádióban elmondta: bár rövidebb volt a fesztivál, mégis többen vettek jegyet, mint tavaly; összesen 385 ezren látogattak ki a Szigetre. Balázs Csaba, a Sziget Kft. kisebbségi tulajdonosa, az Econet NYrt. vezérigazgatója arról tájékoztatta az InfoRádiót, hogy több mint 100 millió forintos nyereséggel zárt az idei rendezvény.

Sztrájkot helyezett kilátásba az egyik ferihegyi szakszervezet

Sztrájkot helyezett kilátásba a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet Ferihegyen, miután a földi kiszolgálást ellátó Celebi Kft. egy munkaügyi egyeztetés után elbocsátotta a szakszervezet egyik képviselőjét. Csorba Attila, az érdekképviselet elnöke azt mondta: nem kizárt, hogy már a héten munkabeszüntetést szerveznek.

Blokádot szerveznek az almatermelők

Megkezdik a felvásárlók és feldolgozók elleni blokád szervezését a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei almatermelők; az akció előreláthatóan a jövő héten lesz - mondta Magosz a szövetségi igazgatója. Budai Gyula azután beszélt erről, hogy eredménytelenül zárult az agrártárcánál rendezett egyeztető tárgyalás újabb fordulója. A gazdák korábban az ipari alma önköltségi árával megegyező, kilogrammonkénti nettó 30 forintot határoztak meg felvásárlási árként, a feldolgozók viszont 15-20 forintot ajánlottak. --Közben a Magyar Baromfi Szövetkezetek Szövetsége is az agrárminiszter közbenjárását kérte a baromfiágazat piaci problémáinak megoldása érdekében.

Õrizetben a társasházi pénzek elsikkasztásával vádolt nő

Önként jelentkezett a rendőrségen az a nő, aki a gyanú szerint több mint 20 budapesti társasház pénzét sikkasztotta el. Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az InfoRádióban elmondta: H. Beatrix részletes beismerő vallomást tett, és arról számolt be, hogy a pénzt szerencsejátékokon eljátszotta. Hozzátette: a rendőrség már kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Hazaárulással vádolják Julija Timosenkót

Kijevben Oroszország érdekeit szolgáló ténykedésre hivatkozva hazaárulással vádolta meg Julija Timosenko kormányfőt az ukrán elnöki hivatal. A hivatalos tájékoztatás szerint Julija Timosenko meg akarja nyerni Moszkva támogatását a 2009 végén vagy 2010 elején tartandó elnökválasztáshoz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×