eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A Madách tér lehetne Budapest központja

Minél hamarabb rehabilitálni kellene Budapest történelmi városközpontját - véli Meggyesi Tamás építész professzor. A Madách tér átalakítására készen vannak a tervek, a belváros megújítására is konkrét elképzelések készültek, a megvalósítás azonban késik.

Meggyesi Tamás az InfoRádiónak nyilatkozva elmondta: a vidéki városoknál könnyen el lehet kezdeni a rehabilitációt, mert exponáltak és van főterük. Budapest esetében ez azonban rendkívül nehéz, mert nincs egy központi része, főtere.

Az építészprofesszor hozzátette: az 1900-as évek elejéig az Erzsébet híd pesti hídfőjénél volt egy főtéregyüttes, amely Európa egyik legszebb Duna-parti, középkori eredetű városmagja volt.

A szakember úgy véli, hogy ma a Madách tér lehetne Budapest központja, és ez a terület nagy valószínűség szerint be is fog épülni.

A professzor azonban hangsúlyozta: látványos változásokat a fővárosban csak lassan lehet elérni, de az eddig elkészült fejlesztések (például a Bazilika előtti tér és a Ráday utca felújítása) sikersztorinak számítanak.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×