eur:
387.69
usd:
357.11
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

A KDNP-nek is van adótörvény-módosítási javaslata

A KDNP-nek van adótörvény-módosítási javaslata - mondta Halász Zsuzsa, a párt szóvivője, Herényi Károlynak, az MDF frakcióvezetőjének keddi nyilatkozatára reagálva. A vita az MDF és az SZDSZ esetleges együttműködéséből gyűrűzött idáig.

"Mindegyik pártnak - kivéve a KDNP-t, amelynek önálló megnyilvánulásai nem voltak - akadnak olyan elemei az adóval kapcsolatban a programjában, amelyek abszolút közel állnak a mienkhez" - ezt mondta kedden az InfoRádiónak Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője.

Szavaira a KDNP részéről Halász Zsuzsa, a párt szóvivője reagált.

"Érdekes, amit Herényi Károly mondott, hiszen mindenki számára nyilvánvaló és közismert, hogy pártalapítványunk, a Barankovics István Alapítvány elkészítette azt a kiadványt, amelyben szerepel a KDNP családi jövedelemadózásról szóló koncepciója" - jelentette ki.

Herényi Károly egyébként az MDF és az SZDSZ esetleges jövőbeni együttműködése kapcsán nyilatkozott, mivel az InfoRádió értesülései szerint korábban az SZDSZ-ben felmerült annak lehetősége, hogy stratégiai-politikai együttműködést alakítsanak ki az MDF-fel.

Ennek előfutára volt múlt héten Dávid Ibolya pártelnök és Kóka János frakcióvezető levélváltása. Utóbbi az MTI-nek adott interjújában úgy fogalmazott: "a Dávid Ibolya által javasolt gazdaságpolitika iránya lényegében helyes, és bár az SZDSZ és az MDF egyes kérdésekben másként gondolkodik, mindkét rendszerváltó párt igyekszik Európa felé húzni az országot".

Herényi Károly, az MDF parlamenti frakcióvezetője a felvetésre úgy reagált, hogy az adótörvények őszi tárgyalásánál derülhet ki, melyik párttal tudnak együttműködni. A politikus hozzátette: miután pártja korszerű konzervatívnak, az SZDSZ pedig liberálisnak vallja magát, ezért programjaik távol esnek egymástól, így nem valószínű az együttműködés.

Nem sokkal később, Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője az két párt együttműködése kapcsán a közszolgálati televízióban úgy fogalmazott: ennek semmiféle alapját nem látja, mert a két pártnak "nagyon kevéssé hasonlóak a programjai".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×