eur:
385.36
usd:
355.04
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

Privatizálná a közlekedési társaságát Pécs

A helyijáratú autóbuszközlekedést biztosító vállalat, a Pécsi Közlekedési (PK) Zrt. 49 százalékos tulajdonrészének értékesítését tervezi októberig a baranyai megyeszékhely önkormányzata, amely költséghatékonyabb működtetést remél a privatizációtól - jelentette be a város szocialista alpolgármestere.

Tóth Bertalan elmondta: az elképzelések szerint a vásárló egymilliárd forinttal járulna hozzá a társaság jelenleg 2,1 milliárd forintos tőkéjének emeléséhez, amellyel 32 százalékos tulajdonrészt szerezne.

Ha vállalja, hogy a céget üzemi veszteség nélkül, csökkenő önkormányzati támogatással működteti, valamint meghatározott fejlesztéseket hajt végre, 562 millió forintért további 17 százalékot és a menedzsmentjogokat is megkapja.

A politikus hozzátette, a város a Hungarian Bus cégével, a Mecsekbusz Kft.-vel szerződne a PK Zrt. tulajdonrészének eladására.

Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×