eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

HospInvest: megvan a szükséges dolgozói létszám az egri kórházban

Megvan a szükséges dolgozói létszám, így már biztosan átveszi az egri kórház működtetését a HospInvest Zrt. - jelentették be a kórház üzemeltetését elnyert társaság vezetői Egerben. A "kórházvédő bizottság" szerint viszont nem kaphatja meg a HospInvest a működési engedélyt. Az InfoRádió úgy tudja: az ÁNTSZ regionális intézete jövő héten dönt a kórházi működési engedély kiadásáról.

Deák Gábor alelnök közölte: az egri Markhot Ferenc Kórház 1200 aktív dolgozója közül több mint 700-an juttatták el a társaságnak aláírt munkaszerződésüket, kívülről pedig 150 szakképzett dolgozó jelentkezett.

Hozzátette: ez azt jelenti, hogy a HospInvest Zrt. most már biztosan megkapja a működési engedélyt; jövő héten fel is veszik a kapcsolatot az ÁNTSZ-szel.

Deák Gábor a sajtótájékoztatóra magával vitte az aláírt szerződéseket és a jelentkezéseket. Azt mondta, hogy az osztályok kétharmada jelenleg megfelel a minimumra vonatkozó előírásnak, de a hiányzó létszámok pótlásával minden osztály megmarad.

Az alelnök elismerte, hogy "orvosi vonalon valamivel rosszabbul állnak", mint szakdolgozók tekintetében.

Tóth János, a HospInvest Zrt. orvos vezetői testületének elnöke arról számolt be, hogy 31 vezető orvos közül 18 aláírta a munkaszerződést, a hiányzók pótlása után most úgy látszik, 4 állás marad szabadon. Hozzátette: egy osztály van a kórházban, ahonnan egyetlen orvos sem írt alá.

A kórházvédők kitartanak


Csütörtökön reggel a "kórházvédő bizottság" is sajtótájékoztatót tartott, amelyen szóvivőjük, Mánya Kristóf közölte: a dolgozók közül már 721-en tagadták meg a munkaszerződés aláírását, a 148 orvosból 125-en.

Kitért arra is, hogy öt olyan osztály van - a kardiológia, a sürgősségi betegellátás, a stroke, az urológia és az ortopédia -, amely nem hajlandó a HospInvest-tel dolgozni, vagyis a zrt. nem kaphatja meg a működési engedélyt.

Az Egészségügyi Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének egri vezetője szerint a Hospinvest számháborúba kezdett.

Hegyaljai Judit úgy fogalmazott: matematikai képtelenség a cég állítása, mivel az 1200 dolgozóból 725 az érdekvédőknek adta le a szerződését, ezzel is jelezve, hogy nem kíván a Hospinvesttel dolgozni.

Deák Gábor alelnök erre később úgy reagált, nem kíván már foglalkozni a "kórházvédők" megnyilvánulásaival. Hozzátette: a HospInvestnél lévő szerződések ellenőrizhetőek.

A szocialista vezetésű Heves megyei önkormányzat március 25-én hagyta jóvá azt a szerződést, amelynek alapján szeptembertől, a következő 20 évben a HospInvest Zrt. működtetheti az egri székhelyű Heves megyei kórházat.

A Fidesz mindvégig bírálta a döntést, azzal vádolta a megye szocialista vezetését, hogy a HospInvestre szabták a pályázatot. Civil szervezetek és kórházi érdekképviseletek is több alkalommal tiltakoztak a funkcionális privatizáció ellen.

Az InfoRádió úgy tudja: az ÁNTSZ regionális intézete jövő héten dönt a kórházi működési engedély kiadásáról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

A home office miatti alacsony kihasználtság, a megemelkedett finanszírozási költségek és a gazdasági növekedés visszafogottsága válságba taszította a kereskedelmi ingatlanok, köztük az irodák piacát a fejlett országokban. Különösen az USA-ban és Németországban pánikolt be emiatt a részvénypiac, elég a New York Community Bank és a Pfandbriefbank zuhanására gondolni, amelyeknek nagy a hitelkitettségük ezen a területen. De mi a helyzet Magyarországon? Aggódhatunk mi is a kereskedelmi ingatlanokra felvett projekthitelek miatt? Az MNB ezen a héten közzétett Kereskedelmiingatlan-piaci jelentésének a megállapításait foglaljuk most össze erről, további információkért pedig érdemes eljönni a Portfolio május 14-ei Hitelezés 2024 konferenciájára, amelyen a piaci szereplők is értékelik a helyzetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×