eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Súlyos sérüléseket szenvedett az unoka és a nagymama

Súlyos sérüléseket szenvedett az az asszony, akit unokájával együtt kijelölt gyalogos-átkelőhelyen ütött el egy autó kedden Budapesten, a Városligetnél - közölte a rendőrség az MTI-vel. A Madarász utcai Gyermekkórház tájékoztatása szerint a 4 éves kislány is súlyosan megsérült. A kerület polgármestere a fokozott ellenőrzés kiterjesztését kérte a rendőrségtől.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta: a nő és unokája a Kós Károly sétányon ment át a zebrán, amikor egy személygépkocsi elütötte őket.

Hujber Éva az elsődleges információk alapján még arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az asszony súlyos sérüléseket szenvedett, de a kislánynak nem esett baja.

A Madarász utcai Gyermekkórház ugyanakkor később azt közölte: a 4 éves kislány az intenzív osztályon fekszik, állapota súlyos, de stabil. Nagymamáját az Árpád Kórházban ápolják, ahol a távirati irodának megerősítették, hogy az asszony sérülései súlyosak.

Zugló polgármestere arra kérte a kerület rendőrkapitányát, hogy terjessze ki a fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést a Kós Károly sétány gyalogos-átkelőhelyeire is. Weinek Leonárd az MTI-hez eljuttatott közleményében hozzátette: a kerületi rendőrséggel korábban megállapodást kötöttek a fokozottabb ellenőrzésről, amelynek köszönhetően csökkent a szabálysértők száma, de a Városligetben továbbra is sok a szabálytalankodó autós.

Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×