eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Az autóbuszokat ellenőrzik a rendőrök

Az egész országra kiterjedő közlekedésrendészeti akciót indít az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK). Jámbor István közlekedésrendészeti osztályvezető elmondta: szerdáig az autóbuszokra és az autóbuszvezetőkre vonatkozó szabályok betartását ellenőrzik a rendőrök.

Egységes ellenőrzéseket hirdetett a tagországok részére a héten a nemzetközi közlekedésrendészeti szervezet. Évente 6-7 alkalommal kerül sor az autóbuszok összehangolt ellenőrzésére - fejtette ki az InfoRádiónak Jámbor István, az ORFK közlekedésrendészeti osztályvezetője. Hozzátette: a szervezet mindig egy évre előre meghatározza, hogy mely időpontokban milyen ellenőrzéseket hajtsunk végre.

Jámbor István elmondta azt is, nem az autóbuszvezetők azok, akik a leggyakrabban okoznak balesetet, de mivel nagytömegű az általuk vezetett jármű, és általában sokan tartózkodnak rajta, fontos, hogy betartsák a szabályokat.

Hogy hány helyszínen, mennyien vesznek részt az akcióban, azt nem határozták meg központilag - jegyezte meg az alezredes. Valamennyi főkapitányság hétfőn, kedden és szerdán hajtja végre az akciót.

Az ellenőrzés folyamán egyrészt megvizsgálják, hogy maga a jármű megfelel-e a műszaki előírásoknak, figyelik, hogy betartják-e a közlekedési szabályokat, és hogy a járművezető megtartja-e a pihenőidőt - fejtette ki Jámbor István.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×