eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

A szélerőművekért kampányol a Greenpeace

Országjáró akció során hívja fel a figyelmet a Greenpece magyarországi szervezete a megújuló energia technológiákra. Az energiaforradalom elnevezésű akcióban azt szeretnék elérni, hogy Magyarországon is lehetővé váljon legalább 1000 megawatt szélenergiát rendszerbe állítani 2020-ig a mai 330 megawattos határ helyett - mondta az InfoRádiónak Rohonyi Péter, a Greenpeace magyarországi szervezetének kampányfelelőse.

A Greenpeace országjáró túrára indul, hogy a megújuló energiákat népszerűsítse, első állomásukon, a budapesti Batthyány téren egy hét méteres szélerőművet állítottak fel a zöld szervezet aktivistái.

Rohonyi Péter, a Greenpeace kampányfelelőse elmondta: a civil szervezet változást szeretne a szélerőművek létesítésének és üzemeltetésének feltételeiben, hogy azok gyorsabban terjedjenek el Magyarországon. Az ehhez szükséges feltéteket a kormányzatnak kell megteremtenie - tette hozzá.

A Greenpeace 2020-ig ezer megawatt szélenergiát szeretne rendszerbe állítani a jelenlegi 330 megawattos határ helyett.

A civil szervezet szerint az energiahatékonysági és energiatudatossági intézkedések bevezetése, a megújuló energiák helyzetének javítása az energiagazdálkodásban lassan halad előre.

A Greenpeace 12 megyeszékhelyen szervez programokat a megújuló energiaforrások népszerűsítésére.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×