eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Rekord Röszkénél

Megszűnt a várakozás a röszkei határátkelőhelyen, ahol az elmúlt négy napban csaknem százötvenezren hagyták el az országot - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője vasárnap délután.

Szenti Szabolcs elmondta: a hétvége forgalmi szempontból csúcsot döntött, csütörtök óta ugyanis több mint száznegyvennyolcezer utazót léptettek ki az országból, és csaknem ötvennyolcezren érkeztek.

Péntek volt a legzsúfoltabb nap, akkor majdnem negyvenezren léptek ki, és csaknem tizennyolcezren léptek be Röszkénél Magyarországra.

A rekordot megdönthette volna a szombati forgalom, de miután már csaknem húsz kilométeres sor alakult ki az átkelő előtt, a rendőrök többnyelvű információs szóróanyagokat kezdtek osztani az autópályán a benzinkutaknál, illetve a pihenőknél megálló utazóknak, hogy Tompa irányába lépjenek ki az országból, sőt volt olyan helyzet is, mikor leterelték a forgalmat a már említett átkelő felé. Ezzel egy csaknem tíz kilométeres sort sikerült az M5-ös autópályáról elirányítani.

A helyzet már három hete ismétlődik meg hétvégente. Ennek az az oka, hogy a török és szerb vendégmunkások most térnek haza a szabadságra Nyugat-Európából. A hatóságok még két hétig várják a nagy létszámú kifelé irányuló forgalmat, közben azonban egyre több lesz a belépők száma is, hisz akiknek lejárt a szabadságuk, indulnak majd vissza dolgozni - tette hozzá a szóvivő.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×