eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Mégsem emelkedik az áram ára?

A növekvő gázárak miatt szinte borítékolható volt a lakossági áramáremelés, most úgy tűnik, hogy idén már nem, vagy csak minimális mértékben drágul a villamos energia - számol be róla a Népszabadság.

Noha áramfronton szinte borítékolták a lakossági áremelést, most úgy tűnik, idén már nem, vagy csak minimálisan emelkedik a villamos energia ára - írja a Népszabadság. Ez furcsának tűnhet annak fényében, hogy a gáz ára folyamatosan nő, hiszen hazánkban az áram jelentős részét ebből állítják elő. A drága gáz hatását most a folyamatosan változó magyar szabályozás és a sajátos piaci viszonyok ellensúlyozzák, így az állami szabályozók meg tudják akadályozni a cégek áremelési törekvéseit.

A lakossági ár valószínűsíthető szinten maradásának oka az, hogy a Magyar Villamos Művekre mint nagykereskedőre új szabályok vonatkoznak, miután a Magyar Energia Hivatal megállapította: a cég domináns piaci szereplő, így független árképzés helyett alá kell vetnie magát a hivatal árellenőrzésének. Az MVM eleget tesz a rendelkezésnek, de ettől a nyeresége csökkeni fog; a profitja átvándorolhat a szolgáltatók zsebébe.

A Magyar Nemzet arról számol be, hogy jelentős mértékű, csaknem tízmilliárd forintos bírsággal sújtották a magyar agrárkormányzatot Brüsszelben. A büntetés oka, hogy nem tartottak be egy fontos uniós előírást, és nem frissítették a területalapú agrártámogatások igényléséül szolgáló, 2004 óta működő parcella-nyilvántartást, pedig ezt háromévenként kötelező megtenni. A lap úgy tudja, hogy a munkálatok elvégzéséhez szükséges összeg hiánya állhat az ügy hátterében. Szintén a pénztelenség lehet az oka annak, hogy a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium nem ismeri el a hibát, és azt a gazdálkodók mulasztásaként igyekszik feltüntetni.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×