eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Nem ment csődbe a Horvát Utazási Iroda

Pénzügyi gondjai vannak, de nem ment csődbe a Magyarországon bejegyzett Horvát Utazási Iroda - tudta meg az Inforádió. A Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének elnöke azt mondta: a hvg.hu értesüléseivel ellentétben a céget nem törlik a nyilvántartásból, és nem vonják vissza a működési engedélyét.

A Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének elnöke cáfolta a hvg hírportáljának értesülését, amely szerint csődbe ment a Horvát Utazási Iroda.

A hvg.hu péntek este fél hatkor adott hírt arról, hogy fizetésképtelenné vált a Horvát Utazási Iroda. A hírportál értesülései szerint utasok rekedtek kint, akik már a Horvát Idegenforgalmi Közösségtől is segítséget kértek. Ezt a külképviselet vezetője is megerősítette a hírportálnak.

Marin Skenderovic az InfoRádió megkeresésére azt mondta: több utas fordult hozzájuk ezzel kapcsolatban, de nem állította bizonyosan, hogy az utazási iroda fizetésképtelensége áll a háttérben. Hozzátette: szervezetük nem tudott segíteni a hozzájuk forduló turistáknak.

Az InfoRádió kereste telefonon az utazási iroda vezetőjét is, aki azonban nem volt elérhető.

Hirschler Richárd, a hvg.hu főszerkesztője az InfoRádió kérdésére elmondta: több forrásból is megerősítették információjukat.

A kinti partner miatt támadt gond

A Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének elnöke cáfolta, hogy a Horvát Utazási Iroda csődöt jelentett volna. Molnár Gabriella elmondta, hogy tudomása szerint mintegy 90 utast ért kár, akik a hétvégén utaztak volna Horvátországba, ám a szállásadó jelezte: nem tudja fogadni őket, ezért az iroda csütörtök éjjel táviratban értesítette ügyfeleit az út meghiúsulásáról.

"Legfrissebb információim szerint az iroda hosszas tárgyalásokat folytatott a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatallal, amelynek eredményeként az irodát nem törlik, hanem az iroda garanciát vállalt arra, hogy azokat az utasokat, akik most nem tudtak elutazni, kárpótolja. A kint lévő utasokkal semmi gond nincs. Nem ment csődbe az iroda, csak egy átmeneti nehézség támadt a kinti partner miatt" - hangsúlyozta.

Az utazási irodával szerződésben álló Allianz Hungária Biztosító sajtókapcsolatokért felelős munkatársa pénteken este a hvg.hu-nak annyit mondott: csupán informális úton értesültek az iroda csődjéről, hivatalos megkeresést nem kaptak ezzel kapcsolatban.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×