eur:
389.63
usd:
363.15
bux:
68130.39
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Ma is viharokra és jégesőre számíthatunk

A katasztrófavédelem adatai szerint a fővárost sújtotta leginkább az éjjeli vihar, a tűzoltókat több mint hetven helyre riasztották Budapesten, és fennakadások voltak a tömegközlekedésben is. Pénteken is viharos szélre és jégesőre kell készülni az ország keleti és déli részén.

Összesen mintegy 120 esetben riasztották a tűzoltókat a csütörtöki vihar miatt Budapesten, főként a XVII. kerületből és Budakesziről. Legtöbbször a kidőlt fák és a pincéket elárasztó víz okozott problémát; a viharban senki nem sérült meg - mondta a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője az InfoRádióban.

Molnár Péter hozzátette: sokan csak reggel veszik észre az elárasztott pincét vagy a kidőlt fát, ezért ismét többen kérik a tűzoltók segítségét.

A tömegközlekedésben is fennakadásokat okozott a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső a fővárosban. A sok víz miatt tíznél is több vonalon állt le a villamos-, a busz- és a troliközlekedés este kilenc óra után. Péntek reggel azonban már minden járat rendben elindult - közölte Freud András, a BKV fődiszpécsere.

A fővároson kívül Pest megyéből jelentettek viharkárokat, itt körülbelül tíz helyre vonultak a tűzoltók - jelentette ki Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője.

Csonka Tamás, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa elmondta: pénteken az ország keleti és déli részén kell zivatarokra számítani, viharos széllökésekkel és jégesővel. A viharok idején a hirtelen lehulló nagy mennyiségű eső is gondot okozhat.

Péntek késő délutántól, estétől már kezd felszakadozni a felhőzet az ország felett. A hétvégén sok napsütésre és csak frissítő záporokra lehet számítani.

Hanganyag: Kocsonya Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×