eur:
388.81
usd:
361.79
bux:
67944.21
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Esélytelen a per az APEH-hel szemben

A vagyonvizsgálatok eredményét bíróság előtt megtámadók többsége vesztett, az adótartozásoknak azonban csak a töredéke folyt be az államkasszába - számol be a HVG. Hetilapszemle.

A HVG azt írja: bíróságon eddig mintegy hétszáz adózó támadta meg az APEH vagyonvizsgálatait, de többségük vesztett. A feltárt 65 milliárd forintos adókülönbözetnek viszont csak a töredéke folyt be a költségvetésbe. Az APEH nyilvántartása szerint júniusig 24,8 milliárd forint lett volna jogerősen behajtható, és további 27,2 milliárd forintot várnak az olyan ügyekből, amelyekben még nem született jogerős határozat.

Miközben az egri Fidesz szabadságharcnak minősítette, hogy ezer dolgozó nem írja alá a munkaszerződést a HospInvesttel, Mikola István a párt egészségpolitikusa Kiskunhalason együtt ünnepelt a cég vezetőivel - írja a Heti Válasz. A lap szerint a politikus nem csak az ünneprontás elkerülése miatt tapsolhatott olyan lelkesen az említett eseményen. Az exminiszternek ugyanis szintén van kapcsolata a HospInvesttel. Mivel a kiskunhalasi kórházat annak idején két cég privatizálta: a Hospinvest és a szintén a cégcsoporthoz tartozó Halas- Med Kht. Ez utóbbinak alapító résztulajdonosa a MaMMa Klinika, amelynek kisebbségi részvényese volt Mikola István családi vállalkozása, a Phonendoscop Kft. Tehát a kiskunhalasi kórház privatizálásának kezdeti lépéseinél Mikola István is ott volt a háttérben - írja a hetilap.

A Figyelőnek adott interjúja szerint Günter Wallraff, a német tényfeltáró újságírás 66 éves legendája úgy érzi, hogy a szocializmus európai bukásával a kapitalista világban újfent eluralkodott a kapzsiság, ezért öltött ismét álruhát, és ír cégekhez beépülve leleplező cikkeket. Az újságíró úgy véli: manapság az üzemeken belül a munkavállalók jogai egyre inkább marginalizálódnak. A szakszervezeti tanácsok alapítása már nem egyértelmű, a szervezkedőket kiszorítják, betegség esetén sokakat elbocsátanak. Vannak ügyvédi irodák, amelyek azzal foglakoznak, hogyan lehet olyanokat is elküldeni, akiknek a törvény értelmében biztos helyük kellene, hogy legyen. Ezek a jelenségek szaporodnak, és lassan általánossá válnak - mondta Günter Wallraff.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×