eur:
389.31
usd:
362.2
bux:
67941.95
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Zöld Pardon: élesedik a közterület-használati ügy a XI. kerületben

Két budai szórakozóhely közterület-használata ügyében a XI. kerület jegyzőjéhez fordult csütörtökön Kupper András, a Fidesz újbudai frakciójának vezetője és Sölch Gellért helyi önkormányzati képviselő. A politikusok szerint a Rio és a Zöld Pardon nagyobb közterületet foglal el, mint amekkorára joga volna. Molnár Gyula (MSZP), a kerület polgármestere úgy reagált, hogy a szórakozóhelyekkel a Fidesz-vezetés alatt kötött szerződést az önkormányzat.

A jegyzőnek elküldött levélben, amelyet az MTI-hez is eljuttattak, az olvasható, hogy az önkormányzat milliárdos bevételektől esett el amiatt, hogy az említett szórakozóhelyek nem a vendéglátóteraszok besorolásának megfelelő négyzetméterárat fizettek, hanem annak csak ötödét.

A Rio és a Zöld Pardon a valóságban a közterület-használati szerződésében meghatározott 1.500 négyzetméternek legalább négyszeresét használja a közterületből - tették hozzá.

A levél írói azt várják a kerület jegyzőjétől, hogy állítsa helyre a törvényes állapotot, rendelje el a birtokvédelmet és a szórakozóhelyek üzemeltetőitől "kényszerítse ki" az elmaradt bevételeket.

A levélben foglaltak szerint Molnár Gyula szocialista polgármester visszautasította a Fidesz-frakció azon javaslatát, hogy állítsanak fel vizsgálóbizottságot az ügy kivizsgálására, ezért fordultak végül a jegyzőhöz.

Molnár Gyula, a XI. kerület polgármestere csütörtökön este az MTI-nek elmondta: az említett szórakozóhelyekkel még 2001-ben a Fidesz által vezetett önkormányzat kötött szerződést, "mi ezt a szerződést örököltük" - tette hozzá.

A polgármester szerint politikai indíttatású támadásról van szó a kerületi Fidesz vezetőjének részéről.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×