eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

A családügyi miniszter tréningre küldené a rossz szülőket

Tréningre küldené a szociális és családügyi miniszter azokat a szülőket, akik nem képesek rendesen funkcionáló családot fenntartani, azaz gyermekeiket nem járatják iskolába, vagy nem gondoskodnak róluk megfelelően. Itt megtanítanák nekik, mit jelent a szülői felelősség.

A szociális és családügyi miniszter nem korlátozná a családi pótlék kifizetését olyan módon, ahogy a borsodi polgármesterek, azaz nem támogatja, hogy a harmadik gyermek után a juttatást csak adókedvezményként lehessen igénybe venni. Rámutatott: általában a szegény családokba születik több gyermek.

Szűcs Erika azt fontosnak tartja, hogy a családi pótlék oda jusson, ahol valóban szükség van rá, és tényleg a gyermek életkörülményeinek javulását szolgálja, azaz az iskoláztatását, tanszerei beszerzését vagy akár az otthoni fűtésszámla kifizetését.

Azzal egyetértett, hogy egyes családok nem funkcionálnak megfelelően, és ezekben a juttatás nem a gyermekeket segíti. Szerinte itt egy időre a pótléknak természetbeni juttatássá kellene alakulnia. Elképzelhetőnek tartja azt is, hogy a szülők egy pénzfelhasználási terv készítése után kapnák meg a juttatást.

Elmondta azt is: ezeknek a családoknak szoros kapcsolatot kellene fenntartaniuk a családsegítő szolgálattal, amely nemcsak ellenőrizné őket, hanem tréninget is tartanak a szülőknek arról, melyek az alapvető gyermeki jogok vagy hogy mi a szülői felelősség.

Hanganyag: Kocsonya Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×