eur:
388.79
usd:
360.56
bux:
68574.17
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Kulcsár-ügy: védőbeszédekkel folytatódik a tárgyalás

A Kulcsár Attila által elkövetett sokmilliárdos sikkasztás bűnsegédi alakzatával megvádolt Rejtő E. Tibornak, a K and H Bank volt vezérigazgatójának ártatlanságát hangoztatta védőbeszédében ügyvédje a Fővárosi Bíróságon kedden.

A védő szerint az ügyészség nem bizonyította Rejtő bűnösségét. A bankvezérnél nyilvánvalóan hiányzott a bűncselekményhez szükséges motiváció, hiszen kiemelkedően magas fizetése, prémiuma és jutalmai voltak, a sikkasztásban való közreműködéssel pedig ésszerűtlenül nagy kockázatot vállalt volna.

Az ügyvéd több órás védőbeszédében pontról-pontra támadta a vád állításait, így például azt is, hogy Rejtő kivonta Kulcsár Attilát a bankvezetés irányítása alól.

A 2003 nyarán kirobbant brókerbotrány ügyében három éve emelt vádat az ügyészség sokmilliárdos sikkasztás, pénzmosás és más bűncselekmények miatt. A vád szerint Kulcsár Attila a K and H Equitis brókercégnél 1998 és 2003 között jogosulatlanul használta az ügyfelek pénzét.

Az ügyész a hétfői tárgyaláson vádbeszédében 11 személyre kért letöltendő szabadságvesztést, köztük van Rejtő E. Tibor is.

A Kulcsár-ügyben várhatóan egész héten tartanak a védőbeszédek, elsőfokú ítélet kihirdetésére augusztus 22-én, a vádlottak utolsó szó jogán előadott védekezését ezt követően kerülhet sor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

A korábban kiszivárgott tervezet szerint több területen is szembe megy a korábbi merkeli politikával a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új programja, amelyet a küldöttek fogadnak el a párt hétfőn kezdődött háromnapos kongresszusán. A tanácskozáson nincs is jelen a korábbi pártelnök- kancellár, de a kongresszusra korábbi politikája közvetve mégis rányomta bélyegét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×