eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Romlott az Ecostat konjunktúra indexe a második negyedévben

Romlott az előző negyedévhez képest az Ecostat konjunktúra indexe a második negyedévben. A gazdaságkutató intézet felmérése szerint a száz legnagyobb vállalat és a kis- és középvállalatok is pesszimistábbá váltak az elmúlt három hónapban.

Az adatok szerint a konjunktúra index 85,4 százalékra csökkent az első negyedévi 91 százalékról. A felmérés alapján a TOP-100 nagyvállalatok második negyedévi bizalmi indexe 84,6 százalékra mérséklődött az előző negyedévi 90,2 százalékról.

A kis- és középvállalatoké 85,3 százalék lett az előző negyedévi 90,5 százalék után. A belföldi keresletet a cégek 36 százaléka növekvőnek, 55 százalékuk változatlannak ítéli. A külföldi piacokon a kereslet várható változásának megítélése jóval pesszimistább, mint májusban volt, akkor a cégek 40, júniusban 22 százaléka számolt exportpiacain növekvő igényekkel.

Az építőiparban pozitív elmozdulás érzékelhető, és továbbra is a mezőgazdaság tekinthető a legoptimistább szakterületnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×