eur:
389.57
usd:
363.23
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Helyszíni tárgyalás Olaszliszkán - gój motorosokkal

Megkezdődött a helyszíni bírósági tárgyalás az olaszliszkai emberölés ügyében szerdán; a területet lezárták, mintegy száz rendőr vonult fel a helyszínre, az utcába csak szigorú ellenőrzés után lehetett bejutni.

A helyszínre szállították a vádlottakat is. A perben nyolc személyt, köztük egy nőt és két fiatalkorú férfit - részben társtettesként, részben felbujtóként - különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolnak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen 2006. október 15-én két gyermeke szeme láttára verték halálra Szögi Lajos tiszavasvári tanárt, miután a férfi autójával elsodort egy 11 éves kislányt, aki a vízelvezető árokba esett, de sérülést nem szenvedett. A gyerek hozzátartozói, ismerősei azonban brutális kegyetlenséggel agyonverték a férfit; halálát a fejet ért mintegy negyven ütés, rúgás okozta.

A helyszíni tárgyalás idejére a Gój Motorosok Egyesületének mintegy másfél tucat tagja felsorakozott egy telken, ahol békésen várták az eljárás kezdetét. Az egyesület szervezésében tavaly októberben mintegy százötven motoros vonult végig a településen.

Vezetőjük a tragédia színhelyén megemlékezett Szögi Lajosról, majd azt mondta: nem rasszisták, tevékenységük egyetlen népcsoport ellen sem irányul, ugyanakkor mindaddig tiltakoznak, amíg "bármely kisebbség azt hiheti, hogy a törvények felett áll és önhatalmúlag ítélkezhet mások élete felett".

Az MTI korábban úgy értesült: kétnapos túrát szerveznek a gój motorosok Olaszliszkára, hogy egy magántelekről megnézzék a helyszíni szemlét. Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke ezzel kapcsolatban azt mondta: "ezennel felhívjuk a kormány illetékeseit, fokozott figyelemmel kísérjék az olaszliszkai helyszíni szemlét és meglepetés bulit"; a hatóságok határozottan lépjenek fel a rendbontókkal szemben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×