eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Nem tett le a kormány az internetadóról

Továbbra is szerepel a kormány tervei között az internetadó bevezetése. Az egypárti szocialista kormány második féléves jogalkotási programjában megtalálható a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításra vonatkozó szabályok módosítása és a bonus malus rendszer korszerűsítése is.

Benyújtotta második féléves jogalkotási programját a Parlamentnek a kormány - tájékoztatta az InfoRádiót a kormányszóvivő. Budai Bernadett hozzátette: mivel az MSZP kisebbségben kormányoz, a tervezet összeállításánál mérlegelni kellett, hogy mi az, ami szakmailag szükséges, és mi az, ami politikailag megtehető.

A kormányszóvivő közölte: a költségvetés, a zárszámadás és adótörvények az őszi jogalkotási programok kötelező elemei, így az idén is szerepelnek a tervezetben.

A korábbi hónapokhoz képest a legtöbb jogszabályt és törvényt a kisebbségi kormányzás első heteiben fogadta el az Országgyűlés - mondta Budai Bernadett, hozzáfűzve: ez nem jelenti azt, hogy a továbbiakban ne lenne szükség szakmai és civil szervezetekkel, valamint a parlamenti pártokkal.

A kormány tervei között egyebek mellett szerepel a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításra vonatkozó szabályok módosítása és a bonus malus rendszer korszerűsítése - magyarázta a kormányszóvivő.

A kabinet nem tett le az internetadó bevezetéséről, az arról szóló jogszabály a Nemzeti Kulturális Alapról szóló törvényben szerepel, amelyről az Országgyűlés dönt majd - közölte Budai Bernadett.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba fontos részleteket árult el Kós Hubert és Milák Kristóf vb-szereplésével kapcsolatban

Sós Csaba fontos részleteket árult el Kós Hubert és Milák Kristóf vb-szereplésével kapcsolatban

20-25 fős magyar csapat indulhat a decemberi, budapesti rövid pályás úszó-világbajnokságon – mondta az InfoRádióban a válogatott szövetségi kapitánya. Sós Csaba azt is elárulta, hogy az olimpiai bajnok Kós Hubert hazajön-e az Egyesült Államokból, és ha igen, mely számokban tervezi az indulását, továbbá Milák Kristóf és Betlehem Dávid lehetőségeiről is beszélt a szakvezető.

Markus Söder: itt a vége, pénzügyileg és kulturálisan is túlterheli Németországot a migráció

Egyes tantermekben már alig beszélnek németül, az emberek nem érzik igazán otthon magukat azokban a városrészekben, ahol élnek – figyelmeztetett a bajor CSU elnöke abban az interjúban, amelyet pártja kongresszusa előtt adott. Markus Söder szerint a migráció túl nagy terhet jelent Németország számára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Elkerülhetetlen az érdemi nyugdíjreform - Itt a javaslat

Elkerülhetetlen az érdemi nyugdíjreform - Itt a javaslat

Kezelhetnék-e az OECD nyugdíjreform-javaslatai a magyar nyugdíjrendszer legégetőbb gondjait? – ezt a kérdést vizsgáltam meg kétrészes cikksorozatom első részében részletesen kitérve arra, hogy a reformjavaslatok milyen következményekkel járhatnak, és hogy a nemzetközi szakértők az anyagukban milyen területek vizsgálatát mulasztották el, felvillantva az alternatív megoldásokat. Ebben az írásomban pedig az OECD által szükségesnek tartott kiegészítő intézkedéseket vizsgálom meg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×