eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

A Fodor-Orbán találkozó kiverte a biztosítékot

Csizmadia Ervin politikai elemző szerint Fodor Gábor szabad demokrata pártelnök eddigi nyilatkozatai azt jelzik, hogy az SZDSZ 2010-ig kívánja életben tartani a kisebbségi, egypárti kormányt. A Méltányosság Politikai Elemző Központ igazgatója az InfoRádiónak azt mondta: a párton belüli belső erőviszonyok nem teszik lehetővé, hogy világossá váljon az SZDSZ igazi stratégiája.

Kizárt az SZDSZ kettészakadása, vagy egy kettős hatalom kiépülése a pártvezetésben - véli Csizmadia Ervin politikai elemző, aki szerint elhamarkodott volt Kóka János leköszönt pártelnök, ám a parlamenti frakció élén megtartott politikus nyilatkozata arról, hogy az egykori belső viták lezárultak.

A Méltányosság Politikai Elemző Központ igazgatója úgy látja: egyelőre sem a párt stratégiája, sem Fodor Gábor pártelnök álláspontja nem ismeretes. Bár a pártvezető, a megválasztásakor határozottan felvázolta az esetleges előrehozott választás feltételeit, az első, és legkomolyabb kijelentései azóta jelentősen felpuhultak.

Bár Fodor Gábor továbbra is azt állítja, hogy ha az MSZP-nek nem lesz cselekvési terve, vagy nem állít ki egy szakértői kormányt, akkor támogatja az előrehozott választásokat, ezzel Csizmadia Ervin szerint lényegében azt mondta ki, hogy 2010-ig fenn akarja tartani a kisebbségi kormányt. Az elemző szerint ez nem feltétlenül érdeke az SZDSZ-nek.

A pártelnök azonban addig nem tehet egyértelmű nyilatkozatokat, amíg a belső erőviszonyok nem dőltek el, a párt érdekei még nem tisztázódtak.

Csizmadia Ervin rámutatott: a párt korábbi vezetése számára például már az Orbán-Fodor találkozó is kiverte a biztosítékot, Fodor Gábornak így óvatosan kell közelednie a Fidesz felé.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Markus Söder: itt a vége, pénzügyileg és kulturálisan is túlterheli Németországot a migráció

Markus Söder: itt a vége, pénzügyileg és kulturálisan is túlterheli Németországot a migráció

Egyes tantermekben már alig beszélnek németül, az emberek nem érzik igazán otthon magukat azokban a városrészekben, ahol élnek – figyelmeztetett a bajor CSU elnöke abban az interjúban, amelyet pártja kongresszusa előtt adott. Markus Söder szerint a migráció túl nagy terhet jelent Németország számára.

"Visszataláltunk az útra, amelyen korábban sikeresek voltunk" - így értékelték a főszereplők a holland meccset

Értékelte a magyar-holland labdaraúgó-NL-mérkőzés 1-1-es eredménnyel zárult történéseit számos főszereplő; a magyar gólszerző, a csapatkapitány és a kapus is. Marco Rossi szövetségi kapitány ezúttal is foglalkozott a kritikusaival, de szerinte játékosai emelt fővel jöhettek le a pályáról, persze a bosnyákok ellen hétfőn támadásban "több kell" majd.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Új területen hódít a fintech-forradalom: újabb iparágat alakít át a technológiai boom

Új területen hódít a fintech-forradalom: újabb iparágat alakít át a technológiai boom

A technológiai innováció gyors üteme világszerte átalakítja az iparágakat, és ez alól a szórakoztatóipar sem kivétel. A média, a kultúra és azon belül a klasszikus zene is kezdi integrálni a fintech innovációkat, a blokchain technológiát és a kriptovalutákat. Ezek a digitális eszközök új módokat kínálnak a folyamatok menedzselésére, a bevételi források felszabadítására, és átformálják a művészek és a közönség közötti interakciót. A jogdíjelosztás javításától kezdve a decentralizált tartalomplatformok létrehozásáig a fintech jelentős változások előtt nyitja meg az utat ezekben a hagyományosan analóg iparágakban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×