eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Jöhet a kánikula, vizünk van bőven

A hétvégi nagy meleg hatására megnőtt a vízfogyasztás Budapesten, ám ez messze elmarad a tavalyi hőségriadó és kánikula idején fogyasztott mennyiségtől - mondta a Fővárosi Vízművek Zrt. szóvivője. Lévai Zsuzsanna hozzátette: Budapesten a 80-as évek vége óta nem kellett vízkorlátozást elrendelni.

A nagy melegben naponta 10 ezer köbméterrel emelkedik Budapest vízfogyasztása, de a szintje még így sem éri el a tavalyi hőségriadó alatti fogyasztást.

Vasárnap 565 ezer köbméter víz fogyott a fővárosban, míg tavaly, a legnagyobb kánikulában a napi fogyasztás nagyjából 700 ezer köbméter volt.

Vízkorlátozásra a '80-as évek vége óta nem volt példa Budapesten, azóta a fogyasztás folyamatosan csökken, és messze elmarad a vízművek kapacitásától. Utoljára akkor kellett korlátozást bevezetni, amikor 1 millió 200 ezer köbméter víz fogyott naponta.

A csapból folyó víznek mindössze 1 százalékát isszák meg az emberek. Lévai Zsuzsanna elmondta: a budapesti víz a lehető legjobb arányban tartalmaz nyomelemeket és ásványi anyagokat.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsanna

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×