eur:
389.25
usd:
362.1
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Sztrájkösszefogás: Ellentmondásosak Gaskó nyilatkozatai

Ellentmondásos nyilatkozatokat adott a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének elnöke arról, hogy eleget tesznek-e a BKV szakszervezetek kérésének, és nem tartanak munkabeszüntetést holnap. Gaskó István kedden még úgy nyilatkozott az InfoRádiónak, hogy a BKV-nál működő szakszervezetek arra kérték a vasutasokat, hogy ne egy napon sztrájkoljanak. Ehhez képest ma tagadta, hogy érkezett hozzájuk ilyen kérés.

Ma délután ül össze a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének sztrájkbizottsága, hogy döntsön: holnap - a BKV sztrájk mellett - megáll-e a vasúti közlekedés is.

Gaskó István keddi interjújában úgy fogalmazott: kevés esély van arra, hogy pénteken folytassák a felfüggesztett vasutassztrájkot. Ezt akkor a BKV-nál működő szakszervezetek kérésével indokolta.

"Olyan kommunikáció jött a BKV-s szakszervezetek némelyikétől, amely talán az egyidejű sztrájkot nem támogatja, és számunkra ez elegendő. Néhány BKV-s szakszervezet azt gondolja, hogy ez nem szerencsés. Természetesen erővel nem fogunk össze senkivel" - jelentette ki az InfoRádiónak.

Majd ma reggel a VDSZSZ elnöke ugyancsak az InfoRádiónak adott nyilatkozatában viszont már arról beszélt: ugyannyi egy pénteki sztrájk esélye, mint egy bármely más napra tervezett munkabeszüntetésé.

Azt ellenben tagadta, hogy a BKV-nál működő szakszervezetek kérték a közös sztrájk elkerülését. "Hozzánk nem érkezett ilyen kérés, de természetesen az, hogy nincs együttműködés a BKV-nál működő szakszervezetek és a VDSZSZ között, természetesen azt jelenti, hogy szándékosan nem fogunk rászervezni a pénteki sztrájknapra" - hangsúlyozta.

A VDSZSZ elnöke hozzátette: a ma délutáni sztrájbizottsági ülésen döntenek arról, hogy holnap lesz-e vasutassztrájk.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

Aréna
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megindult a dollár, este is gyengül a forint

Megindult a dollár, este is gyengül a forint

Hétfő este az euróval egészen február óta nem látott szintre erősödött a forint. Ezt követően kedden nem látni nagyobb elmozdulásokat, az euróval szemben gyengülésben van a magyar fizetőeszköz. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×