eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Megerősített szolgálattal készül a rendőrség a sztrájkra

A sztrájk idején is érvényesek a KRESZ szabályai, tehát a rendőrség nem nyitja meg a buszsávokat a személygépkocsik számára és a villamossíneken is tilos lesz autózni - tájékoztatta az InfoRádiót a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője. Tafferner Éva közölte, hogy a forgalmasabb csomópontokban rendőrök irányítják majd a forgalmat.

A rendőrség nagy erőkkel, megerősített szolgálattal készül a pénteki, egész naposra tervezett BKV-sztrájk idején a fővárosi közlekedés biztosítására - mondta az InfoRádiónak a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Tafferner Éva kiemelte: óriási forgalomra számítanak a főváros utcáin, főleg reggel a bevezető, délután pedig a kivezető szakaszokon. Kifejtette: adott a közlekedési rendőrök karjelzéssel irányítják, illetve gyorsítják majd a forgalmat.

A BRFK szóvivője közölte: a rendőrség a KRESZ-szabályok fokozott betartására, körültekintő vezetésre kéri az autósokat.

A rendőrség nem tervezi sem a buszsávok megnyitását, sem pedig a villamosvonalakon való közlekedést, mert a mentők, tűzoltók és rendőrautók haladását is biztosítani kell - hangsúlyozta Tafferner Éva.

Nyugaton gyakorlottabbak

Ha pénteken elözönlik az autók a főváros útjait, az átlagos utazási idő duplájára, akár triplájára is növekedhet - mondta az InfoRádiónak a Közlekedéstudományi Intézet tagozatvezetője.

Berényi János hozzátette: a nyugati nagyvárosokban, ahol gyakrabban sztrájkolnak a közlekedési dolgozók, az emberek és a hatóságok is gyakorlottabbak, Párizsban az autósok például felveszik a megállóhelyeken várakozókat.

A szakértő hangsúlyozta: az autósoknak türelmesnek kell lenniük, lelkileg is fel kell készülniük a dugóban való, sokáig tartó araszolásra, és jó, ha visznek magukkal vizet.

Kisebbek lennének a torlódások, ha az autósok a buszsávokat és a villamosvonalakat is használhatnák - mondta a Közlekedéstudományi Intézet tagozatvezetője, aki szerint ilyen esetben indokolt lenne megnyitni ezeket is a közlekedők előtt.

Hanganyag: Herczeg Zsolt és Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×