eur:
389.34
usd:
361.61
bux:
68034.28
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Medgyessy: Gyurcsány jobban tette volna, ha lemond

A Heti Válasznak nyilatkozó Medgyessy Péter volt miniszterelnök szerint nem alakult volna ki politikai válság, ha Gyurcsány Ferenc lemond 2006 őszén.

A Heti Válasz interjút közöl Medgyessy Péter volt miniszterelnökkel. A korábbi kormányfő a lapnak elmondta: megelőzhető lett volna a politikai válság, ha Gyurcsány Ferenc az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után lemond. Medgyessy Péter jó döntésnek tartja, hogy annak idején 50 százalékkal megemelte a közalkalmazottak bérét, sőt, jónak tartja az általa végrehajtott kiigazításokat is. A volt szocialista miniszterelnök szerint, ha 2004-ben tovább folytatták volna a hiánycsökkentő politikát, és nem hagynak fel vele a közelgő választások miatt, ma komolyan beszélhetnénk az euróbevezetésről. Medgyessy Péter szerint Horváth Ágnes menesztése csak a koalíciós szakadás casus bellije volt az SZDSZ számára. A politikus szerint az MSZP túlreagálta a népszavazás eredményét.

A HVG értesülései szerint erős a gyanú, hogy cukorszirupot kevert a mézbe a dunavarsányi Aranynektár Kft., ezért a hatóság bezáratta Magyarország legnagyobb, tavaly uniós támogatással felújított mézüzemét. Az értesülés egyelőre csak gyanú, hiszen egyelőre csak annyi biztos, hogy egy razzia során cukorszirup gyártáson kapták a dolgozókat, valamint lefoglaltak cukrot, pollent, és mesterséges fehérjéket. Hogy milyen hatással lehet ez a magyarországi mézkereskedelemre, arról a HVG-ben részletesen olvashat.

A Figyelő terjedelmes összeállítást közöl a cégvezetők egészségi állapotáról, és az azt befolyásoló tényezőkről. A hetilap megjegyzi: a cégvezetők átlagnál magasabb életszínvonala garantálhatná is számukra az egészséges és hosszú életet, a megbetegedések kockázatát esetükben megsokszorozza a menedzserlét állandó réme: a stressz. Az első tünet a munkahelyi teljesítmény romlása, később azonban egyre súlyosabb testi és lelki problémákra is számítani kell. Hogy mik ezek, azt megtudhatja a Figyelőből.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×