eur:
388.49
usd:
360.98
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

KSH: 1,7 százalékkal csökkent a reálkereset

A bruttó átlagkeresetek január-februárban 5,1 százalékkal, a nettó átlagkeresetek 5,2 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit, a reálkereset - a fogyasztóiár-index 7 százalékos növekedése mellett - 1,7 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.

Az év első két hónapjában a költségvetési szférában 713 ezren, a versenyszférában mintegy 1 millió 937 ezren dolgoztak

A múlt év első két hónapjában a bruttó átlagkeresetek összességében 6,5 százalékkal, a nettó átlagkeresetek 0,5 százalékkal haladták meg a 2006. évi megfelelő adatot, a 2007 január-februári reálkereset - 8,3 százalékos fogyasztói árindex mellett - 7,2 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai kilátásokat illeti, kitarthat a tegnapi optimizmus az előjelek szerint, a vezető európai részvényindexek kisebb emelkedéssel indíthatják a napot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×