eur:
389.05
usd:
361.35
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Fidesz: elfogadhatatlan a miniszterelnöki protokollkeret emelése

A Fidesz elfogadhatatlannak és arcátlannak tartja, hogy a kormány saját hatáskörben 450 millió forinttal megnövelte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök protokollkeretét - mondta Szijjártó Péter, az ellenzéki párt szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

"Elfogadhatatlan, arcátlan, felháborító" - így jellemezte a döntést a fideszes politikus, aki szerint ez az eset is jól mutatja, hogy ennek a kormánynak csak a saját hatalma és a saját luxusa a fontos, az emberek nem számítanak.

Az ország jelenlegi helyzetében nem engedhetné meg magának a miniszterelnök és a kormány - ha lenne még benne demokratikus elköteleződés - hogy 450 millióval megnövelje a kormányfő protokollkeretét - tette hozzá.

A Fidesz szóvivője hangsúlyozta: miközben a kormány azt hazudja, hogy nincs pénz az egészségügyre és az oktatásra, addig százmilliókról tud egyszerre, saját hatáskörben, könnyedén dönteni.

A politikus emlékeztetett arra, hogy a népszavazás éjszakáján Gyurcsány Ferenc azt mondta: a költségvetésnek nem áll módjában, a kormánynak pedig nem áll szándékában pótolni az oktatatásból és az egészségügyből korábban elvett forrásokat.

A Fidesz szóvivője felidézte, hogy a kormány a megszorító intézkedések miatt is úgy próbált megértést kérni, hogy azt mondta, az állam magán kezdi a spórolást. "A kormány erőfeszítéseit most mindössze az köti le, hogy mindenáron ragaszkodjon a hatalomhoz, még ebben az időszakban is 100 milliókat préseljen ki saját luxusára, ahelyett, hogy az ország válságára keresnék a megoldásokat" - fogalmazott.

Címlapról ajánljuk
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza
Aréna

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×