eur:
393.75
usd:
365.14
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Felsőoktatás: a hallgatók elégedettek, az oktatók kevésbé

A hallgatók elégedettek a felsőoktatás színvonalával, többségük ezért is ellenzi a tandíj bevezetését - derül ki a Népszabadság megbízásából készült felmérésből. Lapszemle.

A hallgatók elégedettek a felsőoktatás színvonalával, az oktatók jóval kevésbé - részben a hallgatók hozzáállása miatt. Ezért is lehet, hogy a diákok többsége ellenzi, az oktatók többsége viszont támogatja a tandíj bevezetését. Az érettségizett vagy érettségi előtt álló, de továbbtanulást nem tervező fiatalok bő egyötöde elsősorban a tandíjjal magyarázta azt, hogy miért nem akar egyetemre, főiskolára menni. Ez derül ki abból a kutatásból, amelyet a Medián a Népszabadság megbízásából készített. Azzal kapcsolatban a katedra mindkét oldalán állók elég szkeptikusak, hogy a bolognai folyamat javít-e a felsőoktatás helyzetén. A kutatás részleteiről a napilapban olvashatnak.

A nemzeti oldalnak a látszólag evidens politikai eredményért is meg kell feszülnie. Sikert nekünk ingyen még nem adtak - mondta Orbán Viktor a március 9-i népszavazás kapcsán a Magyar Nemzetnek. A lapnak adott interjújában a Fidesz elnöke azt jósolja: március 9-e után már semmi nem lesz olyan, mint amilyen előtte volt. Az emberek visszaszerezhetik maguknak a demokráciát, és világossá tehetik: a fontos döntéseket ők maguk akarják meghozni. Fő riválisuk politikáját bírálva úgy fogalmazott, a magyar baloldal szükségszerű megújulásának legfőbb kérdése az lesz: ki tudják-e gyomlálni politikájukból a hazugságokat.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×