eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Új budai városközpont jöhet létre a Hegyvidéken

Új budai városközpont jöhet létre a Hegyvidéken. A következő években a Királyhágó tér - Ugocsa utca - Márvány utca útvonalat, 2010 után pedig a Böszörményi utcát alakítja sétálóutcává az önkormányzat brüsszeli segítséggel. Pokorni Zoltán polgármester az InfoRádió Eurokassza című műsorának elmondta, hogy szintén uniós forrásból szélgenerátorokat, napkollektorokat építenek be a XII. kerületi Tamási Áron általános és két tannyelvű nemzetiségi gimnáziumba, amelyet már idén ökoiskolává alakítanak át.

Az uniós források felhasználása az egyetlen lehetősége az önkormányzati fejlesztéseknek a költségvetési források kiapadásával - mondta az InfoRádiónak Pokorni Zoltán, a Hegyvidék polgármestere.

A politikus közölte: uniós támogatásból szélgenerátorokat, napkollektorokat építenek be a XII. kerületi Tamási Áron általános és két tannyelvű nemzetiségi gimnáziumba, amelyet ökoiskolává alakítanak át.

Az intézmény igazgatója és egy szülő fogott össze, és kezdeményezték az átalakítást. Az építkezés nyáron kezdődik, és a munkálatok jövő tavaszra fejeződnek be - emelte ki Pokorni Zoltán.

A XII. kerület polgármestere hozzátette: a Királyhágó tér - Ugocsa utca - Márvány utca útvonalon sétálóutcát alakítanak ki uniós forrás felhasználásával, majd a második ütemben, 2010 után pedig a Böszörményi utcát alakítják sétálóutcává.

Olyan központ jön létre, mintha egy kisvárosi központ lenne, ahol  lesz piac, önkormányzat, uszoda, sportcsarnok, templom és művelődési ház - közölte Pokorni Zoltán.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×