eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Szilvásy elégedett a nemzetbiztonsági szolgálatokkal

Elégedett a nemzetbiztonsági szolgálatok munkájával a titkosszolgálatokat felügyelő miniszter. Szilvásy György ugyanakkor nem nyilatkozott a szocialista képviselők elleni Molotov-koktélos támadásokról.

Az elmúlt idoszakban mindhárom nemzetbiztonsági szolgálat eredményes munkát végzett - mondta Szilvásy György titokminiszter a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok napja alkalmából tartott ünnepi rendezvényen.

A politikus a Nemzetbiztonsági Hivatal kapcsán az alkotmányos rend megváltoztatására irányuló erőszakos cselekmények megelőzésének eredményességét emelte ki.

A Nemzetbiztonsági Hivatal már jól érti ezt a feladatot, és mindent megtesz, hogy keresztülhúzza azon szélsőséges tényezők számítását, akik fenyegetéssel, megfélemlítéssel, gyújtogatással, politikai zsarolással próbálkoznak - fejtette ki Szilvásy György.

A február eleji, politikusok elleni Molotov-koktélos támadások ügyében indított nyomozásról azonban a titkosszolgálatokat felügyelő miniszter nem adott információt, mivel az a rendőrség kompetenciájába tartozik.

Újságírói kérdésre Szilvásy György közölte: nincsenek információi arról, hogy szélsőséges csoportok március 9-én vagy 15-én a törvényes rendezvények erőszakos megzavarására készülnének.

A politikus a nemzetbiztonsági szolgálatok racionalizálása kapcsán elmondta, a Nemzetbiztonsági Hivatalnál és a szakszolgálatnál már megtörtént, az Információs Hivatalnál pedig a közeljövoben történik meg az átalakítás. Hozzátette, az ésszerűsítés nem elbocsátásokat jelent, hanem azt, hogy több lesz végrehajtó és kevesebb a vezető.

A polgári nemzetbiztonsági szolgálat szombaton lesz 18 éves.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×